Spaghetti met tomaat, pepertjes en tonijn…

26 april 012
Vakantie!!! Ik weet dat een aantal mensen nu zeggen :
“Alweer???” Tja, ik kan er niets aan doen, mijn baas verplicht mij om alle
schoolvakanties vrij te nemen. Toch wel vervelend zo’n verplichting, Paul kan
helaas niet altijd op dezelfde momenten vrij nemen. Deze week klopt alles als
een bus; we hebben samen meer dan een week vrij en we vertrekken morgen naar
onze caravan in Luxemburg.
De Jongste Bediende, onze PR Manager en Het Kind,
zorgen voor Huis, Haard én het weblog. Onze enige zorg is nu om snel alle dingen
te regelen die we moeten regelen; nog wat wassen, een paar telefoontjes plegen,
de tuin sproeien, de potplanten in de schaduw zetten enzovoorts.
Tussendoor
moesten we natuurlijk ook nog even iets eten, iets dat snel klaar is en weinig
rommel maakt.

Spaghetti met tonijn en tomaat, voor twee personen;

2 eetlepels olijfolie
twee blikjes tonijn
1 flinke ui en twee teentjes
knoflook, fijngesnipperd
50 gram ontbijtspek in kleine blokjes gesneden
4
gedroogde chilipepertjes
twee eetlepels vers gehakte basilicum
1 blikje
tomatenstukjes of kleine tomaatjes
een scheutje droge witte wijn

Bak ui, spek en knoflook even aan in de olie, doe de pepertjes erbij
Voeg
de tomaten toe, de witte wijn en de basilicum. Laat dit zo even stoven en doe er
dan de tonijn bij.
Schep de saus voorzichtig om.
Kook de spaghetti
intussen “al dente” en giet ze af.
Meng de pasta met de saus en voilá, een
supersnelle, smakelijke maaltijd!

26 april 014

Een stukje kaas toe, bijzonder lekkere kaas vandaag; Tomme de Savoie.
En
espresso.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *